Andreas Software
Gratisprogram för Windows av Andreas Jönsson

Program

AS-File Transfer (Filskickaren) 6.40 - Krypterat fildelningsprogram för Internet/LAN.

AS-File Transfer 6.40
Skärmbild av AS-File Transfer 6.40

Ett krypterat fildelningsprogram för dator-till-dator antingen över Internet eller inom LAN. Klienten skickar filerna och servern tar emot dom. Ett lösenord krävs för att skicka filer till servern. Kan återuppta avbrutna överföringar. Kommunicerar med TCP genom port 4520. (Notera: Mottagaren av filer måste se till att porten som servern lyssnar på är öppen hela vägen.)

Fördelar

> Ladda ned AS-File Transfer 6.40 (Zip, 2,53 MB)

Revisionsdatum: 2021-12-04.
Licens: Freeware & Indy-modifierad BSD-licens.
Unicode-stöd: Ja.
Programtyp: Delvist portabla, x64.
Operativsystem: Windows 7, 8, 8.1, 10 och 11. (Även Server-versionerna.)
Språk: Engelska och Svenska.

Detta är programmets officiella webbplats - ladda ned programmet här för att få den senaste versionen/revisionen. Programmet är gratis.

Tidigare namn

Detta program kallades tidigare Filskickaren.

Ytterligare skärmbilder

AS-File Transfer - Server 6.40
Skärmbild av AS-File Transfer - Server 6.40

Tillskrivning

Programmet AS-File Transfer och dess varianter är byggda med Indy - Internet Direct.

Tips

Tänk på att båda parter måste använda samma version. Vid problem, kontrollera även att båda parter har samma brytdatum i den medföljande textfilen för kompatibilitet.

IP-adress

Om du behöver din IP-adress kan du använda min webbplats IP-adress eller mitt program AS-CopyIP 1.30. Om den som skickar är på samma nätverk är det enklast att använda datornamnet. Hur som helst har jag även byggt ett program för att visa alla dina lokala IP-adresser, AS-Local IPs 1.10.

IPv6-stöd

Servern stöder IPv6, då den lyssnar på alla tillgängliga adaptrar. Klienten stöder också IPv6, men kan behöva lite hjälp på traven. Om du anger en adress som innehåller kolon, väljer klienten automatiskt IPv6, annars försöker den ansluta med IPv4. I de fall där du vill använda IPv6, även om adressen inte innehåller kolon, startar du klienten med parametern "/IPv6".

Är krypteringen en flaskhals?

Det beror på din dators prestanda och hur mycket bandbredd du har, och motpartens prestanda och bandbredd.

Programmen använder en mycket stark kryptering som enkelt kan bli en flaskhals. På min dator med processorn Intel Core i3-9100 kan programmen kryptera ungefär 32 MB/sek. vilket är detsamma som 256 Mb/sek. Jag måste därför ha mer bandbredd än 256 Mb/sek. för att krypteringen ska bli en flaskhals. Programmen belastar sällan hela processorn då krypteringen är enkeltrådig.

Du kan även ladda ned AS-File Transfer NE 6.40, utan kryptering. NE är en förkortning av No Encryption. Skärmbilder: Klient, Server.

Du kan även ladda ned AS-File Transfer LE 6.40, med en lättviktskryptering. LE-varianten använder en 256-bitars LEA-256 som körs i 32 rundor, denna kryptering är mer än dubbelt så snabb. LE är en förkortning av Lightweight Encryption. Skärmbilder: Klient, Server.

Portabla?

Det enda som inte är strikt portabelt är den förvalda destinationsmappen i servern, som vid första programstart sätts till användarens Dokument-mapp, men denna kan givetvis ändras.