Andreas Software
Gratisprogram för Windows av Andreas Jönsson

Program

AS-Auto Replace 1.70 - Sök och ersätt i flera textbaserade filer på en gång.

AS-Auto Replace 1.70
Skärmbild av AS-Auto Replace 1.70

Detta program är till för att underlätta när man behöver söka och ersätta text i flera textbaserade filer på en gång. Perfekt för utvecklare. Programmet arbetar mycket snabbt.

Fördelar

> Ladda ned AS-Auto Replace 1.70 (Zip, 1,23 MB)

Revisionsdatum: 2022-12-10.
Licens: Freeware.
Unicode-stöd: Ja.
Programtyp: Fullt portabelt, x64.
Operativsystem: Windows 7, 8, 8.1, 10 och 11. (Även Server-versionerna.)
Språk: Engelska och Svenska.

Detta är programmets officiella webbplats - ladda ned programmet här för att få den senaste versionen/revisionen. Programmet är gratis.

Tidigare namn

Detta program kallades tidigare bara Auto Replace.

Information angående Auto-läget

Auto-läget är inte alltid det bästa läget, detta eftersom Auto-läget är helt och hållet BOM-baserat och anser att en fil utan en BOM-markering är ANSI. Om du vet att alla filer är UTF-16/LE eller UTF-8 är det bättre att välja rätt läge, filer med eller utan en BOM-markering kommer fungera lika bra och programmet kommer bara skriva en BOM-markering ifall filen hade en BOM-markering från början.

Parametrar för att välja kodningsläge

Det finns fyra parametrar som du kan använda för att välja kodningsläge när du startar programmet. Dessa är "/Auto", "/ANSI", "/UTF16LE" och "/UTF8".

Arbeta med en textlista

Programmet kan arbeta med en textlista där du kan använda "%TEXT%" i fälten "Text att hitta" och "Ersätt med". Spara en textfil i UTF-8-format med filnamnet "TextList.TXT" i samma mapp som programmet, denna ska innehålla dina texter, separerade med "; ". Denna fil läses in vid varje uppstart av AS-Auto Replace. Ta bort eller töm filen (och starta om programmet) för att återställa normal funktion. Tryck [CTRL+SHIFT+T] för att kontrollera eventuell textlista.

Lågupplöst skärm?

Använd parametern "/Mini" för att köra programmet med ett minimalt användargränssnitt. Om du har gamla inställningar, ta bort programmets INI-fil först.